Shell İndirmek İçin Tek Adres


Shell İndirmek İçin Tek Adres
Web sitelerinin açıkları kullanılarak ve sitelerin haberi olmadan sitede belli yetkiler kazanmanızı sağlayan araçlara, Shell denir. Sheller, sızma testlerinde kullanılan kod modülleridir. İnternet siteleri üzerinde önemli seviyede olan yetkileri almamızı sağlayan kod dizinleri, Shell olarak adlandırılmaktadır.
Site üzerinde alınabilen yetkiler, tam yetki değildir. Çünkü sitede tam yetki alınabilmesi için, siteye root erişiminin sağlanması gerekmektedir. Root erişiminin olması içinde, internet sitesinin kullanmakta olduğu hosting şirketinin sitesindeki kullanıcı adı ve şifrenin bilinmesi gerekmektedir.
Sheller Ne İşe Yaramaktadır?
Bir siteye saldıran kişi tarafından Shell atıldığı zaman, site üzerindeki okuma, yazma ve silme gibi yetkiler kişinin eline geçmektedir. Alınan bu yetkiler, arka planda çalışmakta olan kodların erişimine ve içeride bulunan mesajların trafik akışının görüntülenebilmesini sağlamaktadır. Shell indir işlemleriyle, yetki sağlamak istediğiniz siteye Shell yüklemesi gerçekleştirebilirsiniz.
Sheller Siteye Nasıl Yüklenmektedir?
Shell download işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından, sıra Shellin siteye yüklenmesine gelmektedir. Shellerin bir internet sitesine yüklenebilmesi için, farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden en önemlileri ise; SQL Injection, sosyal mühendislik, exploit ve upload açıklarıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Niğde Reklam

Vevobahis Nasıl Üye Olabilirim?

Büyük Beden Bayan Giyim